Kompleks Pusat Dakwah Serantau -

SUMBANGAN BAGI PEMBANGUNAN KOMPLEKS PUSAT DAKWAH SERANTAU RM 50 BAGI 1 LOT WAKAF KOMPLEKS PDS

YAYASAN AMAL MALAYSIA

Pusat Dakwah Serantau Yayasan Amal Malaysia ditubuhkan pada tahun 2010. Pusat Dakwah Serantau (PDS) di bawah kelolaan Yayasan Amal Malaysia mengorak langkah melahiran pendakwah dari kalangan masyarakat minoriti Muslim di rantau ASEAN bermula ambilan pertama pada Julai 2010 bertempat di Kampus Sementara, Kompleks Darul Irsyad, Sg. Merab Luar, Kajang, Selangor.  Kami di Yayasan Amal Malaysia ingin mengajak Tuan-Puan yang bermurah hati untuk membuat sumbangan bagi memastikan operasi dan pembangunan Pusat Dakwah Serantau berjalan dengan lancar.

 

“Demi Allah, seandainya dengan usaha kamu mengajak seseorang beriman kepada Allah, dihidayahkan Allah berhasil, maka itu adalah lebih baik bagimu daripada mendapat unta merah (kekayaan dunia yang lumayan.” (HR Bukhari & Muslim)

Pusat Dakwah Serantau satu pusat yang melahirkan para dai’e yang akan pulang ke pedalaman Sabah dan Sarawak untuk mengajak lautan manusia kepada Islam.. Tugas ini bukan tugas yang mudah, tugas yang kebanyakan daripada kita tidak sanggup menggalasnya. Kerja sukarela, tanpa upah yang banyak. Sumbanglah sekadar mampu agar tugas-tugas daie ini tidak tergendala.

DENGARKAN AMANAT ALMARHUM TUAN GURU DATO’ DR HARUN DIN, MANTAN PENASIHAT MAJLIS PERUNDING PUSAT DAKWAH SERANTAU. HANYA ANDA MAMPU MENJADIKAN AMANAT BELIAU REALITI.

PEMBANGUNAN KOMPLEKS KEKAL PUSAT DAKWAH SERANTAU DI KG LABOHAN DAGANG, BANTING SELANGOR

Pihak pengurusan Yayasan Amal Malaysia sedang berusaha membangunkan kampus induk, sebuah kompleks di atas tanah berkeluasan 5 ekar di Kampung Labohan Dagang, Banting, Selangor dengan kos pembinaan keseluruhan berjumlah dalam RM 30 juta.

Kami ingin menjemput tuan-puan yang budiman untuk bersama memberi sumbangan pembangunan projek (membina bangunan untuk pembinaan kompleks PDS Yayasan Amal Malaysia yang menguruskan Pusat Dakwah Serantau)

HANYA RM 50 BAGI 1 LOT  BAGI PEMBANGUNAN WAKAF KOMPLEKS PDS

Sijil  akan diberikan kepada mereka yang membuat sumbangan

Ayuh, bersama kita infaq, tidak jatuh miskin orang yang menginfakkan hartanya di jalan Allah. 

AYUH, INFAQ SEKARANG!

“Bandingan (derma) orang-orang yang membelanjakan hartanya pada jalan Allah, ialah sama seperti sebiji benih yang tumbuh menerbitkan tujuh tangkai; tiap-tiap tangkai itu pula mengandungi seratus biji. Dan (ingatlah), Allah akan melipatgandakan pahala bagi sesiapa yang dikehendakiNya, dan Allah Maha Luas (rahmat) kurniaNya, lagi Meliputi ilmu pengetahuanNya.”

– Surah al-Baqarah, ayat 261.

JUMLAH KUTIPAN YANG TERKUMPUL SEHINGGA DECEMBER 2020
RM 50,035.91

HULURKAN SUMBANGAN UNTUK KOMPLEKS PDS DENGAN MENGISI BORANG DIBAWAH

Sumbangan boleh dibuat secara online melalui ToyyibPay,CIMB Clicks, Maybank2U, FPX dan lain-lain.  Ayuh bersama untuk merebut peluang untuk melipat gandakan ganjaran pahala ini. Dengan menyumbang sebanyak mungkin agar usaha dakwah ini dapat diteruskan hasil sumbangan anda, bahkan dengan asbab kewangan ini mereka mampu menarik ramai lagi manusia disana memeluk Islam yang sudah pasti akan terselamat dari azab Api neraka..

Ustaz Amri bin Ali
Pensyarah Pusat Dakwah Serantau

GAMBAR PEMBINAAN PUSAT DAKWAH SERANTAU(PDS)

LOKASI PUSAT DAKWAH SERANTAU(PDS)

LIKE FACEBOOK PUSAT DAKWAH SERANTAU

SHARE INFO INI DI WALL ANDA!

Semoga Allah memberikan ganjaran berlipat kali ganda kepada tuan-puan yang share laman web yayasan amal ini di sosial media tuan/puan. 

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

KUTIPAN PEMBANGUNAN KOMPLEKS PUSAT DAKWAH SERANTAU (PDS) INI ADALAH SECARA ONLINE MELALUI "PAYMENT GATEWAY" TOYYIBPAY